Top Menu
Menu

Naučte se rozpoznat triky podvodníků a zlodějů, abyste jim už nikdy nenaletěli

0 Comments

Bohužel je dnes známo, že zloději jsou velice otrkaní, jsou drzí a vůbec se nestydí. Také se ničeho nezaleknou. Mnoho zlodějů ale používá osvědčené triky, obohacené o nějaký detail, který má běžného občana zmást. Zloději musejí působit důvěryhodně a většinou také vypadají, že jsou osoby na místě povolané. Navíc pokud je přistihnete, většinou vás dokáží „oblbnout“, až si nakonec myslíte, že to vy jste ti, kdo udělal chybu, když jste se odvážili zeptat, kdo jsou a co tam dělají. Jak jim ale nenaletět a jak poznat, že to rozhodně nejsou osoby povolané, které by měly být tam, kde jste je našli?

–          Ne vždy je to jenom hrubá síla
Jistě, zloději si mohou vybírat opuštěné domy, chaty, chalupy a roubenky nebo byty a zahradní domky, ale ne vždy to tak je. Většinou se spoléhají na ticho, samotu, opuštěnost a hrubou sílu. Ať už to je páčidlo, kladivo, vrtačka. Mohou to být i mnohem nápaditější triky, například správný převlek, využitá chvíle, neznalost sousedů nebo anonymita bytovek a panelových domů.


Za co se zloději v převleku vydávají nejčastěji?

1.       Podobní prodejci
2.       Elektrikáři
3.       Plynaři
4.       Kontroloři

Zloději prý podle odborníků stačí správný převlek a pořádná dávka sebevědomí a drzosti. Aby se dostali tam, kam potřebují, mohou využít odvedení pozornosti, a pak není vůbec nic složitého, vrhnout e s páčidlem nebo jinou technikou klidně za bílého dne do domu, přičemž sousedi jsou na zahradě a věnují se sázení muškátů. Není to nic nového a bohužel se to děje stále častěji.

·         Jsme řemeslníci na výměnu plynu
Nedávno se stal případ v Brně – Líšeň, kde se parta zlodějů v činžovním domě vydávala za řemeslníky. Tahali s sebou vybavení, měli na sobě kombinézy, telefonovali a oslovovali svého mistra, kterého se hlasitě ptali, co mají dělat a co kam položit. Předstírali, že nemají co skrývat, aby odvedli pozornost sousedů.